MUP: 13 prekršajnih prijava protiv vozača električnih trotineta tokom prvog dana kontrole 1Električni trotinet Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Saobraćajna policija podnela je 13 prekršajnih prijava protiv vozača električnih trotineta tokom prvog dana kontrole novih propisa, koji u Srbiji važe od nedelje, 16. juna.

Zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka sankcionisano je šest vozača, zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige pet, dok su zbog neposedovanja identifikacione nalepnice sankcionisana dva vozača trotineta, navodi se u objavi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) na Instagramu.

Jedan vozač isključen je iz saobraćaja jer je upravljao trotinetom u stanju srednje alkoholisanosti, sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

Vozači trotineta od 16. juna u obavezi su da imaju identifikacionu nalepnicu na svom trotinetu, a obavezno je i korišćenje zaštitne kacige i svetloodbojnog prsluka, a saobraćajna policija će u narednom periodu kontrolisati poštovanje tih propisa.

„Budite odgovorni. Poštovanjem zakona ne izbegavate samo kaznu, to je važno prvenstveno zbog vaše lične sigurnosti. Čuvajte se i poštujte zakon“, naveo je MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari