MUP apelovao da se ne kreće na put određenim pravcima: Koji putevi su neprohodni zbog jučerašnje oluje? 1Foto: Z. S. M.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na građane da ne kreću na put, a posebno putnim pravcima koji su neprohodni usled vremenskih nepogoda koje su juče zahvatile Srbiju.

Prema saopštenju MUP-a, poslatog kasno sinoć, kao posledica nevremena neprohodni su bili sledeći putni pravci: I B-29 Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje -Odvraćenica, II A-211 Brzeće – Kopaonik (Jaram), II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo, II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica, II A-201 Vrbnica – granica Srbije sa Crnom Gorom (Vrbnica), II A-202 Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin i II B-356 Srasla Bukva – Srezojevci – Trbušani (Komuna).

Kako su dodali u saopštenju, pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na otklanjanju posledica.

„Ukupno 90 vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica i Smedereva do sada su bili su angažovani na 41 intervenciji asistenciji ekipama hitne pomoći, izvlačenju vozila koja su sletela sa puta ili su zavejana, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovova“, naveli su u saopštenju.

Kako su istakli, kasno sinoć su svi putevi ka Kopaoniku neprohodni zbog oborenih drveća i većih smetova snega. Vatrogasci-spasioci bili su angažovani na evakuaciji lica na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar u mestu Brnjica, kao i na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posledica snežnog nevremena po naše građane.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posledica izazvane snegom i vetrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari