MUP: Blokada Gazele podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti 1foto (BETAPHOTO Miloš Miškov)

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je organizatore protesta najavljenog za petak u 18 časova da blokada mosta Gazela podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti, i da će shodno tome policija preduzeti određene mere, objavio je portal Nova.rs.

MUP u svom obaveštenju organizatorima protesta poručuje da blokada auto-puta i mosta Gazela predstavlja potencijalnu opasnost po zdravlje i život, ne samo učesnika u saobraćaju, već i učesnika okupljanja, a pored navedenog predstavlja i ograničenje prava građana koji ne učestvuju u okupljanju.

„Upozoravamo vas da blokadom saobraćaja na autoputu (međunarodni Koridor 10), organizator i učesnici okupljanja podležu kako prekršajnoj, tako i krivičnoj odgovornosti, a sve u skladu sa pozitivno pravnim propisima Republike Srbije. Napominjemo da će pripadnici MUP-a odlučno preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti na zaštiti lične i imovinske sigurnosti i drugih prava svih građana“, navedeno je u saopštenju policije koje je preneo Nova.rs.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je na konferenciji za novinare, koju je opozicija održala ispred vlade Srbije, da će most Gazela u petak biti blokiran na dva sata.

„Pozvali smo sve građane da dođu sutra u 18 sati ispred Skupštine. Nakon okupljanja ćemo se uputiti ka Gazeli. Plan je da na dva sata blokiramo Gazelu kao prvi znak upozorenja sve do ispunjenja ovih zahteva. Pozivamo sve građane da sutra izađu na ulice i trgove svojih gradova i da zaustave i blokiraju saobraćaj. Srbija mora da stane sve dok se ovi zahtevi, koje smo postavili, ne ispune“, rekao je Jovanović i dodao da je sutrašnji protest upozorenje i da će blokade, ukoliko se ne ispune zahtevi, biti vremenski duže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari