MUP: Deset osoba osumnjičeno da su utajom poreza oštetili budžet za više od 42 miliona dinara 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Policija je uhapsila deset osoba iz Negotina, Čeneja, Beograda i Niša, a protiv dve će biti podnete krivične prijave, zbog sumnje da su pranjem novca, utajom poreza i prevarom oštetile budžet Srbije za oko 43 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz MUP-a, uhapšeni se sumnjiče da su novac koji je stečen fiktivnim poslovanjem, sa računa firmi prenosili na privatne račune, kako bi izbegli plaćanje poreza i taj način oštetili budžet Srbije za 42.862.165 dinara.

Prema navodima MUP-a uhapšeni su J. S. (55) iz knjigovodstvene agencije „Lider finansije“ iz Negotina, D.S. (25) iz DOO „Deostil“ iz Negotina, M.S. (27) iz knjigovodstvene agencije „Lider group 2021“ iz Negotina, M. P. (29) zaposlena u istoj knjigovodstvenoj agenciji, M. R. (57) iz Čeneja iz DOO „Mis sistem“.

Uhapšeni su i rukovodilac jedne službe u ISGS Beograd II DOO G. M. (54), faktički rukovodilac u DOO „Eksperteam&Consulting“  S. M. (58) iz Beograda, B. M. (73) iz omladinske zadruge „Elan tim“ iz Negotina, S.T. (39) iz firme „Plus elan“ DOO Negotin i Z.M. (62) zaposlen u „Inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje JAMAКS“ Niš.

U redovnom postupku policija će podneti krivične prijave protiv dvojice muškaraca stari 65 odnosno 72 godine, dok je uhapšenima određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivične prijave biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari