MUP: Laž je da je policija vršila nasilje nad demonstrantima 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je laž da su juče u Novom Sadu pripadnici policije vršili nasilje nad demonstrantima od kojih je, kako kažu, najmanje bilo Novosađana, a najviše iz Beograda, Požege i drugih gradova.

Oni tvrde da su navodi o srpskoj policiji lažni i da dolaze od strane određenih medija, političara i nevladinih organizacija, koji, kako kažu, imaju jedino za cilj da naruše ugled policijskih pripadnika i  institucije.

„Juče je zahvaljujući profesionalnom i efikasnom radu pripadnika policije nasilna grupa demonstranata koju su činili i politički aktivisti, sprečena da sruši zaštitnu ogradu, upadne na sednicu Skupštine grada Novog Sada i izazove haos i nerede“, navodi MUP.

Oni dodaju da, i pored toga što su demonstranti iskazivali nasilje prema pripadnicima policije, tako što su ih gađali kamenicama, flašama, udarali ih raznim predmetima, polivali ih zelenom farbom i upućivali najpogrdnije psovke, pripadnici policije su sačuvali stabilan javni red i mir.

„Policija će uprkos brojnim napadima i brojnim lažima izrečenim na njihov rad, počevši od one laži da nehumano postupa prema migrantima, pa sve do ove najnovije da je vršila nasilje nad demonstrantima, nastaviti da svoj posao radi odgovorno, efikasno, savesno, u skladu sa zakonom, da čuva javni red i mir i da štiti građane i poredak“, napisali su u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.