MUP objasnio da nije kriv za gužve na granicama već graničari susednih zemalja 1foto: Natalija Jakovljević

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je usled povećanog priliva putnika i prevoznih sredstava na graničnim prelazima Srbije došlo je do zadržavanja pri dolasku na graničnu kontrolu kako u putničkom tako i u teretnom saobraćaju.

„Na Graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta, dok je 45 minuta na Graničnom prelazu Horgoš 2, a na Graničnom prelazu Batrovci 120 minuta. Takođe, na Graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje je 240 minuta za teretna motorna vozila, dok za ova vozila na Graničnom prelazu Horgoš nema zadržavanja. Trenutno, na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja“, navodi MUP.

MUP napominje da zadržavanje nije prouzrokovano postupanjem graničnih organa Srbije, već je, kako kažu, posledica postupanja susednih graničnih organa.

„Uprava granične policije održava službene kontakte sa susednim graničnim organima i razmenjuje informacije o stanju teretnog saobraćaja na državnoj granici u cilju smanjenja čekanja i zadržavanja“, dodaju iz MUP-a.

Kako je RTS ranije preneo, Mađarsko ministarstvo građevinarstva i saobraćaja je saopštilo da je planirana zabrana saobraćaja za teška teretna vozila ovog vikenda stavljena van snage, zbog velikih i dugotrajnih vrućina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari