MUP pokazao fotografije sa uviđaja nakon protesta ispred Skupštine grada 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković pokazao je na pres-konferenciji u MUP-u fotografije sa uviđaja posle incidenata u Skupštini Beograda. Ističe da su se policajci uzdržavali od intervencije i da su tri sata trpeli napade.

 

Pripadnici policije su više sati trpeli napade na sinoćnom protestu ispred Skupštine Beograda, rekao je načelnik Uprave policije Ivica Ivković ističući da su demontranti gađali policiju bakljama, motkama, kamenicama, prenosi RTS.

Na vanrednoj pres-konferenciji je pokazao fotografije i kamen sa uviđaja posle incidenata u Skupštini Beograda, precizirajući da su policajci tri sata trpeli napade i da je dvoje, uprkos opremi, teško povređeno.

“Pokušaji nasilnog upada u Skupštinu grada trajali su od 18.55 do 21.50 časova, a nasilni demonstranti su koristili sva sredstva da napadnu pripadnike MUP-a“, rekao je Ivković ističući da “policija nije nikog napala, već je u skladu sa zakonom, primenila sredstva prinude“.

Govoreći o protestima koji su najavljeni za danas, Ivković je poručio svima da se uzdrže od nasilnih napada na institucije i državne službenike.

“Bilo kakvo nasilje, blokada saobraćaja, mostova koji unose nemir i remete normalan život građana neće biti tolerisana“, rekao je Ivković.

Ponovio je da je posle incidenata ispred Skupštine Beograda procesuirano 38 osoba i da očekuje da se taj broj poveća.

Istakao je da će svi koji izazivaju nemire biti procesuirani, te da je MUP spreman da se suprotstavi svakom aktu nasilja i da, kako je rekao, „građanima Srbije pre svega garantuje mir, ličnu i imovinsku sigurnost“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari