MUP rasvetlio napad na pripadnike LGBT populacije 1Foto: Dejana Majstorović

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je policija rasvetlila dva napada na pripadnike LGBT populacije koji su se nadavno dogodila u Beogradu, dok se za počiniocima napada na transrodnu osobu na Trgu Republike 8. maja ove godine intenzivno traga.

Beogradska policija identifikovala je tri osobe, dva maloletnika i jedno punoletno lice, koji su 29. aprila u centru Beograda napale G.Š. Policija je protiv njih nadležnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično delo teška telesna povreda, navodi se u saopštenju.

Policija je rasvetlila i napad na N.M. u Požeškoj ulici u utorak 16. maja. Protiv osobe koja je vrađala, ismevala i gurala N.M. policija je po nalogu tužilaštva podnela zahtev za pokretanje prekršajanog postupka.

Kada je reč o napadu na T.D, koji se dogodio 8. maja na Trgu Republike, policija intenzivno radi na rasvetljavanju tog slučaja i traga za počiniocem. Do sada su pregledani video zapisi sa obližnjih kamera i radi se na identifikaciji napadača.

Tokom današnjeg obeležavanja Međunarodnog dana protiv homofobije, transfobije i bifobije na manifestaciji na Trgu Republike došlo je do dva manja incidenta. U saopštenju se navodi da je jedna osoba na štandu Labrisa poprskala pivom grčke turiste, a druga osoba je nasilno oduzela balon od aktivista ove organizacije.

Policija je odmah privela te osobe i protiv njih će, nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, biti preduzete odgovarajuće mere, saopštio je MUP.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari