MUP: Španska policija zaplenila 750 kilograma kokaina, Srbin i Hrvat osumnjičeni kao koordinatori 1Foto: Uprava carina

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je danas je španska policija zaplenila 750 kilograma kokaina i uhapsila srpskog i hrvatskog državaljanina, osumnjičene da su koordinisali krijumčarenje iz Južne Amerike u Evropsku uniju.

MUP je naveo da je u međunarodnoj akciji hapšenja učestvovao zajedno sa policijama Španije, Hrvatske i Italije, a da su Srbin i Hrvat osumnjičeni kao koordinatori za operaciju krijumčarenja droge sa kopna.

Istraga je pokrenuta u martu 2022. godine zbog sumnje da je brod koji je plovio pod poljskom zastavom, sa uspostavljenom privremenom bazom na Kanarskim ostrvima, korišćen za transport kokaina, kao i da su među članovima posade bile osobe povezane sa kriminalnim grupama Ndrangeta u Italiji i takozvanim balkanskim kartelom.

Početkom avgusta ove godine na tom brodu je španska policija zaplenila 750 kilograma kokaina i uhapsila dva člana te kriminalne grupe, a prilikom hapšenja su kod osumnjičenih pronađeni telefoni sa kojih su koordinirali kriminalnu radnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari