MUP Srbije poslao u Grčku još 16 vatrogasaca-spasilaca i dva člana medicinskog tima da pomognu u gašenju požara 1Foto: MUP

Pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji već treći dan pomažu grčkim vatrogascima-spasiocima u gašenju požara u toj zemlji, pridružiće se još 18 kolega iz Srbije kako bi zajedničkim snagama pokušali da obuzdaju vatrenu stihiju, saopštio je danas MUP.

Kako navode, dodatni tim od 16 vatrogasaca-spasilaca iz Novog Sada, Niša, Jagodine, Zrenjanina, Čačka, Sremske Mitrovice i Šapca sa dve auto-cisterne, 5 terenskih vozila i dva člana medicinskog tima, danas oko 15.30 časova uputio se u Grčku, a očekuje se da će već u jutarnjim satima u gašenju požara pomagati kolegama koji su u toj zemlji od subote.

Iz MUP-a podsećaju da je na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova 26. avgusta je u Grčku uputio 30 vatrogasaca-spasilaca.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Niša, Jagodine i Pančeva i iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, sa četiri kombija, dva terenska vozila i ličnom zaštitnom opremom i opremom za gašenje požara na otvorenom prostoru, već treći dan gase požar u mestu Provatonas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari