MUP tvrdi: Policajcima su stalno dostupni psiholozi i socijalni radnici 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da pridaje veliki značaj psihosocijalnoj prevenciji i da su zaposlenima koji rade stresan posao, kontinuirano dostupni iskusni psiholozi i socijalni radnici.

Dodali su da se neprekidno radi na edukaciji i motivisanju rukovodilaca, zaposlenih i članova njihovih porodica u prepoznavanju i reagovanju na promene uočene u ponašanju policijskih službenika, radi blagovremene psihosocijalne podrške.

„Кada je reč o bezbednosnim službama, Ministarstvo je prvo u regionu krajem 2017. godine uvelo SOS broj – za hitne psihološke intervencije, koji je zaposlenima na raspolaganju 24 časa dnevno. Psihosocijalna pomoć se pruža i kolegama koji završavaju svoj radni vek, kroz realizaciju Programa podrške zaposlenima prilikom odlaska u penziju“, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da postoji plan aktivnosti učinjen na osnovu urađene analize suicida među policijskim službenicima, kako bi se detektovalo rizično ponašanje zaposlenih, a u svim organizacionim jedinicama Ministarstva sproveden je program „Stres i usamljenost“ u cilju prepoznavanja okidača koji vode ka destruktivnom ponašanju policijskih službenika.

Poslednji slučaj suicida policajca desio se pre tri dana u Somboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari