Dve osobe uhapšene su u Kruševcu zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i pranje novca, kao i još šest osoba zbog sumje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina u pomaganju, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Među uhapšenima su, kako se navodi u saopštenju, Z.M. (57) i M.M. (34), kao i D.V. (42), L.L. (23), V.M. (67), V.S.M. (66), B.R. (58) i M.R. (62).

Osumnjičeni M. M, odgovorno lice kruševačke firme „Trgovina automobilima i lakim motornim vozilima M&M 022“ i zaposleni Z. M. terete se da su, u periodu od 2006. do 2022. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, mimo redovnih tokova privrednog poslovanja i van poslovanja svog privrednog društva, nabavljali i vršili promet vozila, za koja su koristili poslovnu dokumentaciju neistinite sadržine.

Na taj način su, kako se sumnja, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 44.275.684 dinara.

Policija sumnja da su oni, u periodu od 2010. do 2022. godine, novac u ukupnom iznosu od 94,898.528 dinara, uložili u kupovinu 11 stanova, dva poslovna prostora i jedne kuće, te na taj način izvršili konverziju stečene imovine koja potiče iz kriminalne aktivnosti, iz novčanog u materijalni oblik.

Osumnjičeni D.V, L.L, V.M, V.S.M, B.R. i M.R. se terete da su se predstavljali kao formalni vlasnici prodatih vozila, iako su znali da su faktički vlasnici tih vozila Z.M. i M.M.

Osumnjičenima Z.M, M.M. i D.V. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su L.L, V.M, V.S.M, B.R. i M.R. privedeni tužilaštvu.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i 46-godišnji muškarac iz Kruševca, za kojim je raspisana potraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari