MUP: Uhapšeno odgovorno lice iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija 1Foto: N. Kovačević

Policija jeuhapsila M. I. (37),odgovorno lice jednog odeljenja pri Upravi Ministarstva pravde za izvršenje krivičnih sankcija zbog sumnje na primanje mita, zloupotrebu službenog položaja i trgovina uticajem kao i tri osobe koje se terete za davanje mita, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Osumnjičeni za davanje mita suŽ. V. (43), D. M. (41) i G.Dj. (57) koji su osudjeni na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, naveo je MUP.

Kako se sumnja, M. I. je od Ž. V., D. M. i G. Dj, uzimao novac da ne izvrši kontrolu sprovodjenja odredjenih mera uz primenu elektronskog nadzora, kao i da ne obavesti nadležne organe o njihovom kršenju naloženih mera, „čime im je omogućio slobodu kretanja“.

„M. I. je, kako se sumnja, omogućio i slobodu kretanja i drugim osudjenicima koji su mu povereni radi sprovodjenja i kontrole mere kućnog zatvora na teritoriji koju pokriva nadležna kancelarija u Kragujevcu, čime je direktno kršio presude i samim tim sprečio ostvarenje i svrhe kažnjavanja“, dodao je MUP.

Navedeno je da se M. I. tereti i da je „prema jednoj koleginici posredovao da ne izvrši službenu radnju koju je bila dužna da izvrši u vremenu kada je bio odsutan“.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i biće privedeni u tužilaštvo.

Polcija je , u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsila osumnjičene.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.