MUP: Uhapšeno sedam osoba zbog uzgajanja i prodaje marihuane u Surčinu i Grockoj 1Foto: Franz P. Sauertejg / Pixabay

Pripadnici Uprave kriminalističke policije – SBPOК, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su sedam članova organizovane kriminalne grupe koji se terete da su na dve lokacije, u mestu Petrovčić u Surčinu i u Grockoj proizvodili i prodavali marihuanu, saopšteno je danas.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da su uhapšeni zbog sumnje na udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv dve osobe biće podneta krivična prijava i zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

„Prilikom pretresa na dve lokacije, u mestu Petrovčić u Surčinu i u Grockoj, pronađene su dve improvizovane laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i zaplenjeno je oko 2.400 stabljika ove biljke, dva pištolja, kao i novac u različitim valutama. U mestu Petrovčić policija je pronašla u iznajmljenom hangaru, laboratoriju za proizvodnju marihuane sa oko 1.184 stabljika prosečne visine 110 centimetara, kao i obrane delove biljaka, koji su bili pripremljeni za sušenje i za dalju distribuciju“, navodi se u saopštenju.

MUP navodi da je pretresom podrumskih prostorija iznajmljene kuće u Grockoj, pronađena još jedna laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, sa oko 1.200 stabljika prosečne visine 90 centimetara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari