U Nišu uhapšeno devetoro ljudi zbog primanja i davanja mita, među njima i vojnu službenicu 1Banknota od 20 evra Foto: Shutterstock

Policija u Nišu uhapsila je devet osoba zbog primanja i davanja mita, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Policija je uhapsila vojnu službenicu V.S. (60) zbog sumnje da je primala mito, a njenog supruga R.S. (62) i njihovu ćerku G.S.R. (40) da su joj pomagali u tome.

Uhapšeno je i šest osoba zbog sumnje da su davali mito.

„Uhapšeni su V.P. (64), nekadašnje odgovorno lice PD „VinProm Plus” doo iz Niša , N.B. (41), odgovorno lice PD „Energo Lab” doo Kragujevac, R.B. (71) i D. B. (37), zaposlene u PD „Energo Lab”, J.P. (38), zaposlenu u PD „Ibrea” doo Gornji Milanovac i V.M. (68), zadrugara OŽ „Balkan2 Crna Trava“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Vojna službenica je, kako se sumnja, od 28. maja 2018. do 29. aprila ove godine, privilegovala navedena pravna lica u postupku javne nabavke „Tekuće popravke i održavanje zgrada i objekata”, a da je od njih zauzvrat primala poklone u vidu uplata novca na svoj tekući račun, kao i na tekuće račune članova svoje porodice R.S. i G.S.R.  u ukupnom iznosu od 578.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari