Mural Mladiću već tri meseca u centru Beograda, komunalna inspekcija ne reaguje 1Foto: Danas

Mural sa likom Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske osuđenog za ratne zločine, više od tri meseca stoji na fasadi zgrade na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u Beogradu.

Podsetimo, mural sa likom Mladia i natpisom „Đenerale nek je tvojoj majci hvala“ na ovoj lokaciji osvanuo je tokom noći 23. jula ove godine.

Na žalbe građana na Tviteru Beokom servisu (@prijavi_problem) odgovoreno je da je slučaj prijavljen nadležnoj inspekciji.

„Već smo prijavljivali i dobili odgovor od opštinske komunalne inspekcije GO Vračar da je pokrenut inspekcijski nadzor u vezi navedenog pod brojem 355-408/21 10.08.2021. god“, odgovorio je Beokom servis 31. avgusta ove godine, ali se od tada ništa nije desilo.

Istim povodom, Beokom je napisao na Tviteru 2. septembra da su što se tiče natpisa „Bulevar Ratka Mladića“ preko cele zgrade u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu dobili odgovor od komunalne inspekcije opštine Novi Beograd da je još 17. jula naloženo da fasadu dovedu u „uredno stanje“.

Ratko Mladić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH.

Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, pravnog naslednika Tribunala, nedavno je potvrdilo prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “Mural Mladiću već tri meseca u centru Beograda, komunalna inspekcija ne reaguje”

  1. Kako neko može biti osuđen za genocid ako sam čin genocida prethodno nije dokazan_

  2. Pa kada se ratni huškač Aleksandar Vučić, umalo, da nije Amerima i Zapadu „legao na rudu“ i najverovatnije priznanjem odvajanja Kosmeta, brzo i Sandžaka itd. od Srbije, završio u Hagu, na naslovnoj strani internet izdanja Večernjih Novosti pojavljuje svakodnevno od kada je Vučela glavni urednik, sa između 9 do 17 (i slovima sedamnaest fotografija!!!) sa kraćim tekstom ispod fotki gde je, sa kime razgovara i šta misli i naređuje, dozvoljavam sebi pravo da pitam zašto je neko protiv Mladićevog murala na nekoj zidini u BG? Valjda bi isto pravo moralo da važi za sve i za Vučića kao i za Mladića. Srbi dobro znaju koliko je svojim agitovanjem AV poslao mladih Srba u smrt u poslednjem ratu- pa nikome ništa!

  3. Neka inspekcija kojoj su šefovi desničari će reagovati zbog desničarskog murala? Da li ste vi normalni ili se samo pravite glupi da biste ostali pristojni? Ako vi iz Danasa ne smete da opsujete, zovite Vidojkovića, ovo je jadno

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.