N1: Policajka uhapšena zbog sumnje da je Mariniki Tepić dostavila informacije o Nikoli Petroviću 1Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Policijska službenica iz Valjeva uhapšena je i određeno joj je zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj kada je podatke iz informacionog sistema MUP-a Srbije o nesreći u kojoj je učestvovao Nikola Petrović fotografisala i prosledila narodnoj poslanici Mariniki Tepić, preneo je N1.

U rešenju Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, u koji je N1 imao uvid, navodi se da je policajka osumnjičena da je zloupotrebila službeni položaj tako što je 14. juna, „iskorišćavanjem službenog položaja u toku radnog vremena, koristeći svoju prisitupnu šifru, pristupila Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a Srbije, aplikaciji ‘Dnevnik događaja’ i izvršila pregled događaja u kom su sadržani svi podaci i činjenice događaja od 6.3.2023, a odnose se na saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedan od učesnika i Nikola Petrović“.

Ona je, kako se dodaje, nakon toga navedeno odštampala na dva lista A4 formata, listove fotografisala mobilnim telefonom i prosledila Mariniki Tepić koja ih je 18. 6. objavila na svom Tviter nalogu.

Pritvor se, kako se dodaje, određuje zbog osobite okolnosti da će osumnjičena ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo.

Podsećamo, poslanica i potpredsednica Stranke Slobode i Pravde Marinika Tepić objavila je na svom Tviter nalogu izveštaj o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović početkom marta ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari