N1: Uhapšen bivši načelnik SBPOK-a Goran Papić 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić uhapšen je danas odmah posle saslušanja u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a, saznaje N1.

„Večernje novosti“ ranije suobjavile da je on pod istragom policije zbog sumnje da je povezan sa Veljkom Belivukom.

U saopštenju MUP-a se navodi da se sumnja da je on 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi morala da se izvrši, odnosno zahtevao je od tadašnjeg rukovodioca u Policijskoj upravi za Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati privremeno oduzeto blindirano vozilo, što je urađeno istog dana.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Kako N1 piše, Papić je inače u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine, a ostavku je podneo samo nekoliko dana pošto je Vulin došao na čelo MUP-a.

Mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana “Jahorina”.

Naime, Beograđanin Dejan Pejović godinu i po dana tvrdi da su ga pretukli policajci koje je predvodio upravo Papić. Pejović je tvrdio i da su Papićeve kolege zaplenile snimke nadzornih kamera sa njegovog lokala, zbog čega je, objašnjava, tužilaštvo prethodno odbacilo prijavu. Međutim, Pejović je kasnije došao do snimaka, navodi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.