Tokom današnjeg dana na administrativnom prelazu Končulj sa Kosovom i Metohijom zabeležen je pojačani intezitet putničkog i teretnog saobraćaja bez problema sa administrativnom procedurom od strane KPS-a.

„Ovaj administrativni prelaz je izuzetno opterećen putničkim i teretnim saobraćajem, ali nakon što je došlo do relaksacije vezano za mere koje su vlasti iz Prištine preduzele saobraćaj, kako putnički, tako i teretni odvija se bez većih zastoja u poslednja dva dana“, potvrdjeno je novinaru Danasa iz Policijske uprave u Vranju.

Policija procenjuje da je u poslednjih 24 sata, preko ovog administrativnog prelaza ka KiM, prošlo više od hiljadu putničkih i teretnih vozila, sa područja Severa Kosova.

Saobraćaj se odvija uz pojačanu kontrolu robe i putnika na prelazu, koji od Bujanovca preko Lučana, vodi ka srpskim opštinama u Kosovskom pomoravlju, opštinama Kosovska Kamenica, Ropotovo i Rani Lug.

Policijski izvor Danasa potvrdio je da pripadnici KPS-a, bez veće kontrole propuštaju vozila sa srpskim registarskim oznakama koje moraju po prethodnoj odluci biti prelepljene nalepnicama na kojima se ne vidi grb Srbije, kao i oznaka grada iz koga dolaze.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari