Na Batrovcima i Gradini carinici zaplenili više od 100.000 evra 1Zaplenjeno 42.500 evra na Gradini Foto: Uprava carine

Carinici su protekle nedelje na graničnim prelazima Batrovci i Gradina sprečili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 100.000 evra, saopštila je Uprava carine.

Najsvežiji prekršaj, kako stoji u saopštenju, otkriven je 17. januara 2019. godine na ulazu graničnog prelaza Batrovci kada je na red za carinsku kontrolu pristigao “BMW“ turskih registarskih oznaka kojim je, iz Italije ka Turskoj, sam putovao turski državljanin.

„Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, 49-godišnji vozač rekao je da sa sobom nosi lični prtljag i 10.000 evra. Carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled, a već prilikom otvaranja naslona za ruku primetili su nešto sumnjivo. Tada je u čarapi otkriveno gotovo 62.000 neprijavljenih evra“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je nekoliko dana ranije, 14. januara 2019. godine na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečen je još jedan turski državljanin da prenese 42.500 neprijavljenih evra. Tada je 45-godišnji vozač “BMW“ austrijskih registarskih oznaka carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je utvrđeno suprotno. Putnik je, kako navodi Uprava carine, u novčaniku koji je nosio u zadnjem džepu, imao 42.500 evra, od kojih mu je 10.000 evra vraćeno, što je dozvoljeni limit koji može da se prenosi preko granice bez prijavljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari