Na centralnom trgu u Šapcu od 29. jula tribine Novog Optimizma 1

Od 29. jula do 2. avgusta na centralnom trgu u Šapcu biće realizovano pet tribina u Zoni Novog Optimizma, na temu kulture, nacionalizma, medija i demokratije.

Šabac je proglašen gradom Novog Optimizma, jer se dokazao kao mesto u kom je sloboda najvažnija vrednost, gde se građani i građanke zaista pitaju, a vlast se vrši na pravedan i drugačiji način. “Prepoznavši jedinstvenost ovog grada odlučili smo da iskoristimo ovaj potencijal i organizujemo nekoliko javnih rasprava, u kojima će učestvovati eminentni ljudi iz našeg društva”, saopštila je NVO Novi Optimizam.

U nedelju u 20h je planirana tribina “Karikature od naših života” u kojoj učestvuju Corax i Dušan Petričić. Prvi put zajedno, na jednom mestu, naši najpoznatiji karikaturisti, izlagaće i govoriti o svojim delima i aktuelnim društvenim temama. Učesnici će biti i Želimir Žilnik, Dragan Velikić, Vladimir Pištalo, Milan Ćulibrk, Filip David, Janko Baljak, Mile Delić, Nikola Čuturilo, Mijat Lakićević… Program će voditi Igor Brakus i Nenad Kulačin.

Već u ponedeljak u isto vreme je na redu tema “Poverenje je rešenje!” – Šabački primer i inicijative iz cele Srbije. Ovaj dan je posvećen inicijativama iz cele Srbije koje delaju na lokalnom nivou i šire. Učesnici će biti predstavnici inicijativa iz: Pančeva, Požege, Kraljeva, Mladenovca, Novog Sada, Niša, Šapca, Beograda. Razgovor vode Nikola Ćurčin i Dragan Popović.

Dan kasnije je predviđena tribina “Skandalozno u Šapcu!”– Slobodni mediji na slobodi! Ovaj razgovor posvećen je slobodnim medijima koji su uspeli da opstanu u našoj državi i šire. Učesnici bi trebalo da budu predstavnici NIN, Vreme, NUNS, NDNV, CINS, BIRN, FoNet, Beta, Podrži RTV, KRIK, Pančevo SITI, Glas Podrinja, Podrinske novine, TV Šabac, Grupa za slobodu medija. Gost tribine je Hrvoje Zovko, predsednik Hrvatskog novinarskog društva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari