Na mural Ratku Mladiću bačena kofa kreča 1Foto: Uroš Novaković

U Njegoševoj ulici uništen je mural posvećen Ratku Mladiću. Iza uništavanja murala, kako prenosi Nova.rs, stoji predstavnik SDPS-a Đorđo Žujović.

Kako se vidi na slici, na mural posvećen Ratku Mladiću bačena je kofa kreča.

Žujović je novinarima rekao da u trenutku kad je to uradio na licu mesta nije bilo uniformisane policije, samo oni u civilu, i neki mladići, verovatno navijači, koji ga nisu sprečavali.

Ne smatram ovo nikakvim činom lične hrabrosti, nego činom normalnog čoveka. Nije normalno da se iz Beograda i Srbije šalju slike o ljudima kakvi nismo, istakao je on.

On je poručio da građani Srbije nikada i ni na jednom mestu ne treba da se plaše pripadnika desničarskih organizacija i onih sa fantomkama, jer su to „ogromne kukavice“.

Odgovor na to je da se čovek ne preda i da se nikad ne uplaši, konstatovao je Žujović, nekadašnji funkcioner Liberalno demokratske partije.

Osim Žujovića, novinarskih ekipa i pripadnika policije u civilu, nema drugih okupljenih građana, a poneki prolaznik mu dobaci ili „bravo“, ili uđe u polemiku sa njim.

Podsećamo, ovaj mural juče je obezbeđivala policija.

Nekolicina aktivista juče je izdrazila protest protiv murala u Njegoševoj ulici, nakon čega su privedene Aida Ćorović i Jelena Jaćimović.

One su kasnije puštene iz pritvora uz prekršajne prijave.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari