Na području Kruševca poplavljeno oko 50 objekata i blizu 200 hektara oranica 1Foto: MUP/FoNet

Na teritoriji Kruševca, usled nedavnih padavina, poplavljeno je 55 objekata, a pod vodom je oko 200 hektara obradivih površina, saopštili su nadležni.

Energetska situacije je stabilna, kao i vodosnabdevanje, podaci su Odeljenja grada Kruševca za poslove odbrane i vanredne situacije.

Načelnik tog odeljenja Dušan Todorović je kazao da se saobraćaj na putu ka Ribarskoj Banji, koji je jutros bio u prekidu u delu ukrštanja sa Ribarskom rekom, sada odvija jednom trakom.

Dodao je ida se radi na sanaciji odrona ispred samog ulaza u Ribarsku Banju, te da se uklanjaju naplavine u selu Jasika i Velikoj Drenovi.

On je kazao da je, prema dosadašnjim podacima, pod vodom 55 objekata, da je u njih 30 ulazila voda, te da se u desetak duže zadržala.

„Prikupljamo nove podatke jer se juče, u večernjim i noćnim satima, reka Kobiljka izlila u Parunovcu i poplavila tri domaćinstva“, naveo je on.

Prema njegovim rečima,juče je došlo do izlivanja Garskog i Vučačkog potoka, reke Pepeljuše, a i bujičnih voda u Koševima, delu Bele Vode, Konjuha, Kukljina, Jasike, Kruševice i Srnja.

Dodao je da je Lomnička reka napravila probleme na izletištu Jastrebac te da je u selu Buci, Bukovička reka delom pokidala mesni vodovod.

Kazao je i da je Jablanička reka napravila problem na putevima u selima Vitanovac, Šogolj i Majdevo.

Dodao je i da je zbog višednevnih obilnih padavina problema bilo u kruševačkoj industrijskoj zoni na Jasičkom putu.

Prema njegovim rečima, energetska situacija i vodosnabdevanje su stabilni na području Kruševca, mada oko trafostanice u selu Koševi ima vode, i tu ekipe dežuraju non stop.

Vodostaji Zapadne i Južne Morave su, prema njegovim rečima, u porastu, ali je situacija još uvek stabilna, a veći problem je Ribarska reka koja je dostigla nivo iz poplava 2014.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari