MUP: Zbog poplava na teritoriji Čačka, Kruševca i Jagodine evakuisano šest osoba, od kojih dvoje dece 1Foto: MUP/FoNet

Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za vanredne situacije saopštio je danas da je prošle noći, zbog poplava izazvanih obilnim padavinama na teritoriji Kruševca, Čačka i Jagodine evakuisano šest osoba, od kojih dvoje dece.

Načelnik Odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora MUP za vanredne situacije Nedeljko Gagić izjavio je da je trenutno u 26 gradova i opština na snazi vanredna situacija.

Tokom prošle noći i u jutarnjim satima najkritičnije je bilo na teritoriji gradova Kruševca, Jagodine, Kragujevca i Sombora, gde je zbog obilnih kišnih padavina voda prodrla u dvorišta i stambene objekte, naveo je on.

MUP: Zbog poplava na teritoriji Čačka, Kruševca i Jagodine evakuisano šest osoba, od kojih dvoje dece 2
Foto: MUP/FoNet

Trenutno je najkritičnije na teritoriji Čačka gde je voda ušla u više od 200 objekata, zbog nemogućnosti da kišna kanalizacija u kratkom vremenu primi svu količinu vode. Na terenu su pripadnici MUP, koji su angažovani na ispumpavanju vode na nekoliko desetina lokacija, rekao je Gagić.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/jako-nevreme-pogodilo-cacak-izlila-se-loznicka-reka-automobili-jedva-prolaze-ulicama-video/

Gagić je naveo da su od 26. maja angažovana 762 vatrogasca-spasioca, koji su imali ukupno 355 intervencija, evakuisane su 62 osobe, ugašeno je 12 požara izazvanih udarom groma i imali su 320 intervencija crpljenja vode iz objekata.

U tim intervencijama je angažovano 390 vatrogasnih vozila i više od 400 pumpi, naglasio je Gagić i ponovio apel Ministarstva unutrašnjih poslova građanima u poplavljenim područjima.

MUP: Zbog poplava na teritoriji Čačka, Kruševca i Jagodine evakuisano šest osoba, od kojih dvoje dece 3
Foto: MUP/FoNet

Apelujemo da se građani ne kreću po poplavljenim područjima, uz obale reka i po nasipima i da prate prognoze RHMZ, naglasio je Gagić.

Ukoliko postoji opasnost da im voda uđe u kuće treba da na ulazu postave džakove sa peskom, da isključe struju u objektu i da se popnu na više etaže objekta, kao i da obavezno obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na telefon 193 ili policiju na telefon 192, poručio je Gagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari