Na Preševu sprečeno krijumčarenje zlata u Pampers pelenama 1Foto: Uprava carina

Carinici su 8. avgusta 2022. godine, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo sprečili pokušaj dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na preko 2,2 miliona dinara, saopštila je Uprava carina.

Kako su naveli na svom internet sajtu, prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani ovog prelaza za detaljan pregled izdvojen automobil folcvagen pasat švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par.

„Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena. Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima “Franc Jozef“, kao i lančića i prstenja“, navela je Uprava carina.

Kako vrednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrednosti vozila, objašnjavaju oni, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na preko milion dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.