U subotu 24. jula. 2010. godine dnevni list Danas je imao promotivno gostovanje u Kučevu gde je Kučevcima predstavio svoje dnevno izdanje kao i dodatak „Braničevo“ Danas. Domaćin ekipi Danasa bio je narodni poslanik Radoslav Milovanović. Iskoristili smo priliku da obavimo razgovor sa njim o aktuelnim dešavanjima u gradu, planovima i mogućim potencijalima kučevske opštine.

Uz prigodnu dobrodošlicu i prijatnu atmosferu obišli smo grad Kučevo, pogledali njegove istorijske i kulturne znamenitosti, a tom prilikom je narodni poslanik, podsetio da smo u opštini poznatoj po Đorđu Marjanoviću, Žanki Stokić i Stevanu Raičkoviću. Podsetio nas je na sva kulturna dešavanja u svojoj sredini da su došli u jednu od naj nerazvijenijih opština u Republici Srbiji u sredinu gde su dobri domaćini, u sredinu gde je kraj izuzetnog prirodnog potencijala, bogatu šumskim bogatstvima, rudniim bogatstvom, mineralnim sirovinama, lekovitim biljem i značajnim istorijskim nasleđem. Tom prilikom posetili smo Vilu kralja Aleksandra Karađorđevića, pećinu Ceremošnju i rodnu kuću Đorđa Marjanovića.

– I pored toga što je Demokratska stranka u opoziciji u lokalnoj skupštini, vidno je delovanje lokalnog odbora Demokratske stranke i Vlade Republike Srbije na ovom području – kaže Milovanović i dodaje: – Radi se druga faza na kanalizacionoj mreži u selu Rabrovu, asfaltirane su sve ulice u selu Sena kod Kučeva, u toku su radovi na drugoj fazi zaobilaznice oko Kučeva na potezu, Voluja-Neresnica-Kučevo, urađena je prva faza na asfaltiranju puta Radenka-Krivača. U toku su pripreme na vodovodnoj mreži u selu Ševica, postavljena je digitalna centrala u selu Voluja.

On kaže da najveća investicija od sedam miliona evra za izgradnju dve trafo stanice u opštini Kučevo.

Sredstvima Međunarodne banke za obnovu i razvoj, finasiraće u iznosu od pet miliona evra izgradnja trafostanice u selu Neresnica 110/35 kv i druga u selu Rabrovu jačine 35/10, za koju je izdvojeno dva miliona evra. Kada se završe ove trafo stanice će omogućiti izgradnju dve industrijske zone koje će dovesti investitore i obezbediti nova zapošljavanja – naglasio je Milovanović.

Sve ove projekte, po rečima Milovanovića su omogućili: Ministarstvo za NIP, Ministarstvo za infrastrukturu, Ministarstvo za energetiku, Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj.

Fond Solidarnosti Republike Srbije je obezbedio sredstva za radnike firmi u stečaju na teritoriji opštine Kučevo, a Fond za razvoj Republike Srbije je kreditirao mala i srednja preduzeća opštine Kučevo, što je omogućilo nova upošljavanja.

– Sredinom oktobra, odmah po ustoličenju u Pećkoj Patrijaršiji, najavio je dolazak u Kučevo njegova svetost patrijarh srpski Irinej. On će tom prilikom prisustvovati proslavi stogodišnjice osvećenja kučevske crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg – obavestio nas je poslanik Milovanović.

Po rečima Milovanovića Kučevu od značajnijih dešavanja predstoji tradicionalni Etno festival „Homoljski motivi“ i svečanost Žanki u čast, kao i Festival etno filma FESTEF . Tom prilikom pozvao nas je u goste da posetimo i propratimo ta događanja.

Uspešna promocija Danasa

Promociji lista Danas prisustvovao je narodni poslanik Radoslav Milovanović koji je izrazio svoje oduševljenje tim gestom.

Ovo je veoma korisna manifestacija, pogotovo kada se dešavaju u malim sredinama kao što je Kučevo. Ovakav vid promocije treba da rade i druge novine, kako bi se promovisale male sredine i na taj način građani Srbije imali više uvida u njihove probleme – na kraju razgovora poručio je poslanik Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari