Na sedam lokacija u Kragujevcu mogu da se recikliraju sijalice i baterije 1Foto: Z.S.M.

U okviru pilot projekta „Povećanje stope reciklaže za baterije i sijalice u Republici Srbiji” koji u Kragujevcu sprovode NALED, GIZ, kompanija „Božić i sinovi”, Udruženje reciklera Srbije i E-Reciklaža, na sedam lokacija u javnim institucijama postavljene su kante za istrošene baterije i sijalice.

Od sada će Kragujevčani sijalice i baterije bezbedno moći da odlažu u zgradi Gradske uprave, kao i na Upravnom mestu u naselju Stanovo, u prostorijama JKP „Vodovod i kanalizacija” u glavnoj ulici, na naplatnim mestima Javnog stambenog preduzeća „Kragujevac“ u naseljima Pivara, Aerodrom, Erdoglija i u Domu samoupravljača.

– Ponosni što smo deo ovog projekta, pozivamo građane Kragujevca da se uključe u reciklažu baterija i sijalica i tako doprinesu zaštiti životne sredine – kažu u Gradskoj upravi.

Sijalice, kako navode, koje završe u komunalnom otpadu zagađuju životnu sredinu jer one i fluorescentne lampe sadrže određene količine visoko toksičnih materijala.

Slična je situacija sa potrošenim baterijama, koje sadrže gvožđe, kadmijum i živu koje kroz zemljište dospevaju u lanac ishrane.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari