Grupa od pedesetak privrednika iz Italije sa vlasnicima više firmi i kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiji obišla je četiri industrijske zone u Staroj Pazovi.

Ova sremska opština pokazala je spremnost u pružanju najpovoljnijih uslova za ulaganja obezbeđenjem pogodnih lokacija, kao i dobijanje svih neophodnih dozvola u roku od nedelju dana, a ne fali ni kvalifikovanih radnika za posao.

– Deset slobodnih hektara industrijske zone u Staroj Pazovi sigurno je danas najatraktivnija lokacija za ulaganja u Srbiji biudući da je udaljena samo 22 kilometra od beogradske opštine Zemun, a 32 od Novog Sada – kaže predsednik opštine Goran Jović, dodajući da se odavde može veoma brzo obaviti transport robe i ljudi, železničkim, drumskim, rečnim ili vazdušnim saobraćajem, jer se na udaljenosti od samo petnaestak kilometara nalazi aerodrom „Nikola Tesla“.

Privrednici iz Italije pokazali su veliko interesovanje zbog cena zemljišta u industrijskim zonama pošto se radi o lokacijama kompletno infrastrukturno opremljenim i odmah spremnim za počinjanje posla.

Proizvodni kapaciteti u četiri industrijske zone u poslednjih desetak godina neprestano se šire. Gostima iz Italije bila je najatraktivnija lokacija u Novoj Pazovi sa sedamdesetak proizvodnih pogona. Zadovoljni onim što su videli italijanski privrednici su obećali brz povratak u Pazovu oko konkretnih dogovora i započinjanja posla. Prvi poslovi su zapravo na vidiku, a Italijani su pokazali veliko interesovanje za poslovnu saradnju sa MS „Miloš plast“ i „TIM sistem“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari