Na zidu zgrade sedišta SKOJ-a i NKPJ-a ustaški grafiti i razvučena žica 1Foto: nkpj.org.rs

Na zidu zgrade u kojoj se nalaze sedišta Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) u Beogradu ispisani su ustaški simboli, dok je na ulaznim vratima bila zategnuta žica, saopštile su danas te organizacije.

SKOJ navodi da je njihovo sedište i u prethodnih nekoliko godina napadano lomljavom i grafitima više puta, ali da iako su svaki put „nedela ekstremista prijavljena Ministarstvu unutrašnjih poslova“, počinioci nijednog od njih do danas nisu pronađeni.

„Ipak, grafiti sa ustaškim simbolima na našim prostorijama su novost. Razlog zbog koga se neonacisti i drugi ultradesni ekstremisti ne libe da počine gnusne napade na sedište SKOJ-a i NKPJ je indolentnost nadležnih te su ti reakcionarni elementi ubeđeni da nesmetano mogu da nastave sa svojim vandalizmom i kršenjem javnog reda i mira“, navodi se u saopštenju.

SKOJ i NKPJ su najavili da će i najnoviji atak prijaviti nadležnima, kao i da od MUP-a očekuju brzu i pravovremenu reakciju, odnosno pronalaženje i procesuiranje počinilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari