Načelnik Sektora za vanredne situacije o požaru u Bloku 70: Gašenje vatre kompleksno, čulo se i nekoliko detonacija 1Foto: N1

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je da je akcija gašenja požara koji je izbio u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 veoma kompleksna, da se čulo nekoliko detonacija, kao i da su u gašenje uključeni i helikopteri.

„Ovakvi objekti su puni gorive materije. Imamo iskustva sa gašenjem pre nešto više od dve godine, kada smo od 360 uspeli da spasimo čak 200 lokala, međutim, ovde je vatra jako brzo buknula, jutros u 6.57 je stigla dojava, za svega 2,3 minuta naše jedinice su stigle, nakon pet minuta počele da gase požar, ali je već vatra bila u razbuktaloj fazi“, kaže Čaušić.

Ističe da pokušavaju da odseku požar i sačuvaju nešto od objekata.

„Angažovan je i helikopter po nalogu ministra. Nemamo pdoataka da ima povređenih i stradalih lica. Na terenu su 62 vatrogasca sa 17 vozila, kao i pripadnici policijske uprave za Grad Beograd“, kaže Čaušić za N1.

Dodaje da kontinuirano pristižu novi pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica.

„Ovo će da traje, najvažnije je da nema povređenih i da probamo da sačuvamo bar nešto od ovih objekata“, kaže.

Čulo se, dodaje, i nekoliko detonacija.

„Policijski službenici sklanjaju ljude, ima dosta zakupaca koji imaju imovinu unutra, pokušavaju da povade te stvari, to je opasno, pokušavao da ih sklonimo, da se ne dese neki tragični događaji“, kaže Čaušić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari