Gotovo identično finale onom iz Monte Karla, odigrano je i u italijanskoj prestonici, u kojem je posle velike borbe i dobre igre Novaka Đokovića, na kraju ipak slavio Rafael Nadal. Prvi set Španac je dobio u taj-brejku (7:6), a drugi je daleko lakše okončao u svoju korist (6:2) i na kraju ubedljivo slavio 2:0 u setovima.

Mečje počeo brejkom Nadala. Đoković  je po starom običaju izabrao da servira, ali se to ovoga puta pokazalo kao pogrešno. Ipak, Srbin se brzo oporavio, konsolidovao igru i počeo da pogađa. Početni set je dalje karakterisala rovovska borba i dobra igra oba tenisera, a svaki poen se osvajao krajnjim naporom. Razmena od desetak udaraca i više po svakom poenu je bila česta slika prvog dela igre. Kod 5:4 za Španca, Đoković  je uspeo da oduzme servis rivalu i izjednači rezultat. Prvi set je zatim ušao u taj-brejk, koji je Nadal ubedljivo okončao u svoju korist rezultatom 7:2.

U drugom setu najbolji srpski teniser je bio vidno nervozniji zbog propuštenih prilika iz prvog, ali do brejka niko nije uspeo da dođe sve do rezultata 3:2 za Nadala. Nakon napravljenog brejka, Đokovićse praktično predao. Najbolji teniser na svetu je sigurno dobio gem u kome je servirao, a zatim napravio još jedan brejk za konačnih 6:2 u drugom setu.

Zbog činjenice da nije odbranio titulu, koju je u Rimu osvojio prošle godine, Novak Đoković je izgubio 400 ATP poena i samim tim predao treće mesto Škotu, Endiju Mareju.

Nadal – Đoković  2:0

75 poeni 61

71% prvi servis 59%

0 asovi 0

1 duple greške 2

2/4 brejk šanse 1/5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari