Nadbiskup Hočevar u poslanici: Božić pokazuje pravac za sreću 1Nadbiskup Stanislav Hočevar Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Beogradski nadbiskup i mitropolit Stanislav Hočevar poručio je u božićnoj poslanici da nam Božić najjasnije pokazuje pravac u kom moramo ići, ako želimo da budemo srećni.

Nadiskup je podsetio da ljudska istorija i civilizacija jesu i ostaju beskonačan rudnik mudrosti u kom posebno blista rođenje sina Božijeg, Isusa iz Nazareta.

„Sa velikom radošću približavamo se toj Božanskoj tajni. Zato vas moja braćo i sestre, svi dragi vernici i svi stanovnici naše blagoslovene Zemlje – hrabrim da ustrajete na tom putu“, naveo je beogradski nadbiskup Hočevar u poslanici.

Dodao je i da kada kažemo da je pred nama slavlje Božića, ne mislimo prvenstveno na kalendar.

Božić nam govori, kako je rekao, da se večnost preselila u našu sadašnjost, da nas samo dar utelovljenja sina Božijeg može izlečiti od svih naših duhovnih i moralnih bolesti, i da je ono lek od svih zastranjenja i protivrečnosti koje nosimo u srcu.

Božić je zato, kako je podsetio nadbiskup Hočevar, najcelovitije nadahnuće svima nama, zemaljskim ljudima; večnim tražiteljima sreće, ali i večno nezadovoljnim bićima.

„Rođenje sina Božijeg govori da nije istina da ne postoji čist vazduh i čista voda. Govori i da imamo lek za sve bolesti, kao i da postoji nadahnuće za baš sve ljude u svim dolinama naše planete“, rekao je Hočevar.

Božić nam najjasnije pokazuje pravac u kom moramo ići, naglasio je nadbiskup.

„Braćo i sestre, neka vam je srećan i blagoslovljen Božić! I neka vas slavlje Božića svom svojom snagom uvede u Novu 2022. godinu! Braći i sestrama istočne tradicije: Mir Božiji – Hristos se rodi!“, poručio je na kraju poslanice nadbiskup.

Crkve i vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar danas obeležavaju Badnji dan, a sutra Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari