Nagrada Poslovna žena godine direktorki firme "Set" Milenci Srećković 1

Nagrada Regionalne privredne komore Valjevo ove godine dodeljena je Milenci Srećković, suvlasnici i direktorki preduzeća“SET“ iz Šapca.

Ona je prošle godine ponela i najvišu nagradu za preduzetništvo – „Žena zmaj“, što govori o nespornim i vrednim rezultatima.

Nakon odgovorne funkcije u šabačkom JKP „Vodovod“ MiIenca Srećković 2003. godine osnovala je preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju „SET . Od nekadašnje male porodične firme „SET“ danas zapošljava 180 uglavnom mladih stručnjaka. Ovo je jedna od retkih firmi koja stipendira i srednjoškolce.

Jedan od najvećih izazova bila je izgradnja fabrike „Jazaki“, na 30.000 kvadrata. Japanski investitor veoma je zadovoljan što su radovi obavljeni kvalitetno i u roku. U toku je izgradnja oko 700 stanova u Zemunu, sa oko 80.000 kvadrata, što je građevinski poduhvat za svako poštovanje. Ovo preduzeće priprema projekat „Škola budućnosti“, što bi bio veliki iskorak u odnosu na klasično građevinarstvo, jer je u pitanju i osmišljavanje i realizacija OŠ „Jevrem Obrenović“ po najsavremenijim svetskim standardima.

Milenca Srećković izrazila je veliko zadovoljstvo što nagrada dolazi u godini kada „SET“ obeležava 15 godina postojanja i rada. Nakon stečaja velike građevinske firme „Izgradnje“, sa više od hiljadu radnika, u Šapcu je formirano nekoliko privatnih građevinskih preduzeća, koja su osposobljena i za veće građevinske poduhvate kao što je visokogradnja i specijalizovani građevinski objekti, ova godina bila je potvrda ekspanzije ove delatnosti.

Foto Priznanje u pravo ruke: Milenca Srećković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari