Nagrađene najbolje fotografije subotičkih osnovaca na konkursu pod nazivom „Poštujmo različitosti“ 1Foto: Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Subotica

U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ održana je svečanost povodom završetka foto-konkursa na temu „Poštujmo različitosti“.

Foto-konkurs se organizuje već tradicionalno, na inicijativu Učeničkog parlamenta škole, a ovog puta učešće su uzeli učenici iz šest subotičkih osnovnih škola.

Tročlani žiri, koji su činili nastavnici i predstavnica Učeničkog parlamenta, izabrao je najbolje radove u kategoriji prvog i drugog ciklusa osnovne škole, a dodeljena je i jedna posebna nagrada.

U kategoriji prvog ciklusa, prvo mesto osvojio je Lazar Raičević, učenik 3.3 Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, drugo mesto je pripalo Anđeli Matović, učenici 3.d Osnovne škole „Sonja Marinković“, dok je treće mesto zauzela Rada Dominika, učenica 4.c Osnovne škole „Hunjadi Janoš“.

U kategoriji drugog ciklusa, prvo mesto pripalo je Horvat Kiti, učenici Osnovne i srednje škole „Dr Svetomir Bojanin“, drugo mesto je osvojila Kristina Dzemastagić, učenica 8.d Osnovne škole „Majšanski put“, a treće mesto zauzela je Aničić Lila, učenica 5.a Osnovne škole „Hunjadi Janoš“.

Posebna nagrada dodeljena je Lei Kovač, učenici 8.b Osnovne škole „Kizur Ištvan“.

Foto-konkurs je organizovan po peti put povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obeležava 16. novembra, a koji je ustanovila organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) 1995. godine.

Kako ističu organizatori, ovim konkursom među decom se promovišu tolerancija, humanost i poštovanje različitosti.

Više vesti iz ovog grada čitaje na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari