Subotica: Dodeljene nagrade povodom završetka konkursa „Vremeplovom kroz moje mesto i školu“ 1Foto: Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“

Povodom završetka likovnog i literarnog konkursa „Vremeplovom kroz moje mesto i školu“, u svečanoj sali Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ dodeljene su nagrade i pohvalnice đacima i predškolcima.

Konkurs je u drugom polugodištu organizovala Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“, obeležavajući na taj način 130 godina svog postojanja.

Pristigao je veliki broj literarnih i likovnih radova učenika subotičkih gradskih i prigradskih osnovnih škola, ali i predškolskih ustanova.

Prema rečima žirija, koji su činili nastavnici i učitelji škole, učenicima je ova tema bila izuzetno inspirativna.

Mnogi od njih su u svojim radovima predstavili kako je u prošlosti izgledala njihova škola ili grad, a u kategoriji literarnih radova izdvojilo se i nekoliko dramskih tekstova.

„Kroz ove radove učenici su negovali i istraživački duh, upoznali se sa prošlošću svoje škole i mesta i rado su razgovarali sa odraslima kako bi saznali od starijih generacija različita iskustva iz perioda njihovog đačkog doba“, kažu iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Nagrade su dodeljene posebno za tri kategorije, odnosno predškolski uzrast, prvi ciklus i drugi ciklus.

Svim školama čiji su učenici učestvovali na ovom konkursu dodeljene su zahvalnice.

Ovom prilikom dodeljene su knjige za uspešan mentorski rad i nastavnicima, čiji su učenici u prethodnim školskim godinama postigli izuzetne rezultate na takmičenjima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari