Nagradni konkurs galerije "Čedomir Krstić" u Pirotu povodom Dana grada 1Foto: Pixabay/ geralt

Povodom 28. decamba Dana grada, pirotska Galerija „Čedomir Krstić“ uz podršku Gradske uprave, raspisuje nagradni konkurs o temi „Pirotski kej lepota i inspiracija kroz godišnja doba”. Reč je o poznatom šetalištu kraj Nišave u centru grada.

Iz Galerije pozivaju likovne umetnike grada, ljubitelje prirode i rekreativce, da svoja zapažanja šetnjom i boravkom na Keju, uobliče na svoj način. Dozvoljene tehnike su ulje na platnu, akvarel, tempere, grafike, kolaž ili fotografija i video zapis.

Radovi se šalju i dostavljaju u Galeriji u skladu sa propozicijama konkursa. Moguće je dostaviti najviše tri rada, a izrađene fotografije u izložbenom formatu 30 puta 40 santimetra i veće.

Po isteku konkursa, stručna komisija će pregledati radove i nagraditi najuspešnije novčanim nagradama. Prva nagrada je 20.000 dinara, druga 15.000, a treća nagrada 12.000 dinara.

Konkurs je otvoren do 12. decembra, a otvaranje izložbe je 25. decembra. Konkursni materijal potrebno je dostaviti lično u prostorijama Galerije na adresu Srpskih vladara 77, svakog radnog dana pre podne od 8 do 13 sati ili po podne od 15 do 20 sati.

Sve informacije mogu se dobiti na telefon: 010/ 321 565.

Svi radovi na poleđini treba da sadrže ime i prezime autora, naziv dela, tehniku, dimenzije i godinu izrade.

Video zapise dostaviti na disku ili fleš memoriji. Selektovani radovi biće izloženi na tematskoj izložbi u Galeriji „Čedomir Krstić“.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Galerije i facebook stranici Galerije “Čedomir Krstić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari