Najavljena blokada u naselju "Stepa Stepanović" 1

Građani naselja „Stepa Stepanović“ najavili su danas da će sutra organizovati protest i blokadu Kružnog puta ispred parcele na kojoj se pokušava, kako navode, nasilna izgradnja crkve/brvnare i parohijskog doma sa kotlarnicom.

Izvinjavamo se građanima Beograda, ukoliko zbog našeg protesta budu imali neprijatnosti, navodi se u saopštenju stanovnika tog beogradskog naselja.

Primorani smo na ovakav korak, jer nadležni u Republici i gradu ignorišu naše probleme. Ovim protestom, prvim u nizu, od kojih će svaki sledeći biti radikalniji od prethodnog, želimo da skrenemo pažnju javnosti na probleme funkcionisanja države, dodaje se u saopštenju.

Na parceli koja je projektom naselja namenjena za Dom zdravlja i komercijalne sadržaje, počeli su radovi na izgradnji, prema rečima patrijarha Irineja, „duhovne kasarne“, koja nije bila u planu naselja – odnosno objekata: crkve brvnare, zvonika sa palionicom sveća i parohijskog doma sa kotlarnicom.

To se radi uprkos odluci nadležnih iz 2014. godine da je pre njihove izgradnje neophodno sprovođenje izjašnjavanja građana, koje do danas nije sprovedeno, navode stanari naselja „Stepa Stepanović“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Najavljena blokada u naselju „Stepa Stepanović“”

  1. Republika Srbija (Vlada AV,AV-a),je preko Republicke Gradjevinske Direkcije, obmanula I prevarila kupce stnoca u naselju Stepa. Prilikom zakljucenja kupoprodajnih ugovora gradjanima je obecavan jedan sadrzaj (dve skole, dva vrtica, dom zdravlja, pijaca, trzni centar…) I ljudi su pristali na te uslove, usli u kredite. Sve se to desavalo jos dok je naselje bilo u izgradnji, 2012.godine. Inace rec je o najmladjem I najvecem naselju u Beogradu sa oko 13 000 stanovnika, prosecne starosti ispod 40 godina, sa vise od 1500 male dece do 5 godina. Danas,medutim, Vlada poklanja parcelu predvidjenu za dom zdravlja, pijacu I trgovinskom sadrzaju, poklanja SPC I to za crkvu brvnaru koja ambijentalno odgovara isto kao kokosinjac na Terazija. Niko noje protiv Pravoslavlja ali jeste protiv kriminala I osionog ponasanja I delovanja Patrijasije unijate Irineja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.