Najavljena gradnja vrtića i osnivanje Centra za vantelesnu oplodnju u Užicu 1Foto: Grad Užice

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržaće izgradnju dva vrtića u Užicu – u naselju Carina i u selu Karan, proširenje gradskog obdaništa „Neven“, kao i otvaranje Centra za vantelesnu oplodnju u užičkoj bolnici.

To je rečeno nakon današnjeg sastanka gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević i pomoćnice ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandre Čamagić.

„Zabrinjavajući je podatak da oko 400 dece u Užicu nema mesto u vrtiću, ali sigurna sam u to da će se taj problem ubrzo rešiti. Posebno raduje da postoje seoske mesne zajednice koje imaju puno dece i da postoji potreba za vrtićima“, rekla je pomoćnica ministra.

Ona je dodala da „tim gradonačelnice  Užica ima projekte za rešenje problema sa listama čekanja“, za koje je navela da „nisu nastale preko noći i da je za rešenje potrebno vremena“.

Ona je istakla da Užice zaslužuje da ima Centar za vantelesnu oplodnju, jer za to ima stručan kadar i adekvatan prostor.

„Imamo veliku listu čekanja i pokušaćemo da smanjimo broj dece koja čekaju na upis u vrtić. Mislim da ćemo to uspeti do septembra, otvaranjem ovih vrtića“, saopštila je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

Gradonačelnica je podsetila na to da u Opštoj bolnici Užice, od pre dve godine, postoji  Odeljenje za perinatalnu medicinu koje se bavi problemima steriliteta i da je za sve građane Zlatiborskog okruga važno da se razvije u Centar za vantelesnu oplodnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari