Predstava „Beogradska trilogija“ Pozorišta „Masuka“ iz Velike Plane, po oceni stručnog žirija, najbolja je predstava prvog Festivala omladinskih scena Srbije (FOS) koji je završen u Beloj Palanci. FOS koji je trajao od 29. oktobra do 7. novembra, organizovala je Kancelarija za mlade opštine Bela Palanka, u saradnji sa srednjom školom „Niketa Remezijanski“ i Centrom za kulturu u Beloj Palanci, a učestvovalo je osam omladinskih ansambala iz Srbije. Pokrovitelji su ministarstva kulture i omladine i sporta i opština Bela Palanka.

Najbolja predstava po oceni žirija publike je „U plamenu strasti“ Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra iz Niša. Specijalno priznanje dobila je Doroteja Ilić, za ulogu Alise u predstavi „Ačisa 2009“ Narodnog univerziteta „Božidar Adžija“ u Beogradu.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Mirjana Đorđević za ulogu Marije u predstavi „U plamenu strasti“ niškog Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra. Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Stevanu Jovanoviću za ulogu Stojana u predstavi „Beogradska trilogija“ a u izvođenju Pozorišta „Masuka“ iz Velike Plane.

Za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena je Ana Saković za ulogu Jelene u komadu „U plamenu strasti“, za najbolju sporednu mušku ulogu nagrađen je Milan Živić za ulogu Volođe u predstavi „Draga Jelena Sergejevna“ Dramske sekcije srednje škole iz Bele Palanke.

Predstavi „ALISA 2009“ Narodnog univerziteta „Božidar Adžija“ iz Beograda pripala je nagrada za izuzetan domet u oblasti pozorišne umetnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari