Najtraženiji programeri za web i aplikacije

Rezultati istraživanja pokazuju da je u protekle tri godine zabeležen značajan rast zapošljavanja junior programera, a u 2017. godini posao bi trebalo da dobije još oko 1.000 novih kadrova
Potreba za IT stručnjacima sve izraženija, pokazali rezultati istraživanja Infostuda

Ostavite komentar


  1. Zašto puštate privatne komapnije da se ovako oglašavaju i kanališu svoje poslovne potrebe kroz "vesti"?
    Dragi M. S, kad se već piše ovakav članak, onda on mora biti malo bolje "opremljen", da čitaocima bude jasno šta to ustvari čitaju i da to nije nikakva vest ili pojava u društvu, već prosto plaćen oglas.

  2. A koliko država plaća nastavnike u srednjoj školi ili na fakultetima da uče djake i studente IT naukama i veštinama? Ako su domaće kompanije bez dovoljno kadrova, neka ih uvezu iz Evrope, to nije problem. Kao što Evropa uvozi naše lekare ili inženjere, ako državi Srbiji trebaju neki kadrovi, a nema ih – ko vam brani da ih uvezete? A, kapiram, ne daje vam se 5000 evra mesečne plate, draže vam je da vam neko samouk radi 16 sati dnevno, a da ih platite mnogo ispod svetske cene. E, pa lepo ste se dosetili, i lepo zvuči – ali ko zaista nešto zna – taj ide odavde iz ove vukojebine. Zašto bi radio za 1000 evra po ceo dan, kad može kao gospodin čovek u inostranstvu da radi manje za daleko veće novce, u uređenom sistemu i sa jasnim pravilima u životu i karijeri.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.