Nakon deset dana u Kladovu i Majdanpeku ponovo registrovani novozaraženi koronom 1Opština Kladovo Foto: J. B. K.

Desetak dana unazad u Kladovu i Majdanpeku nisu registrovani novi slučajevi korona virusa, da bi u Majdanpeku u sredu kod pet osoba bila potvrđeno prisustvo virusa, a kod dve juče u Kladovu.

Sa dva novoinficirana u kladovskoj opštini je su sada aktivno pozitivne tri osobe, navodi se u Izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo.

U ovoj podunavskoj opštini su korona virusom do sada zaražene 1.753 osobe, izlečeno je 1.675 bolesnika, a od posledica virusa preminulo je 75 pacijenata.

Broj aktivno pozitivnih u majdanpečkoj opštini je dupliran u sredu kada je od 33 testirane osobe, prisustvo virusa korona potvrđeno kod pet.

Prema jučerašnjem izveštaju Doma zdravlja Majdanpek juče je testirano 30 osoba i jedna je bila pozitivna na korona virus. Od devet aktivno pozitivnih, šest je hospitalizovano, dok se u izolaciji nalazi pet osoba.

U majdanpečkoj opštini suod početka epidemije inficirane 1.474 osobe, zdravstveno stanje 248 pacijenata zahtevalo ej hospitalizaciju, do sada je izlečeno 1.413, a od posledica korona virusa preminula su 52 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari