Nakon saslušanja u policiji uhapšeni ekološki aktivisti pušteni iz pritvora 1Foto: MUP

Trojica ekoloških aktivista koji su danas privedeni na Kablaru, puštena su nakon višečasovnog saslušanja u policiji, večeras oko 21.30.

Podsećamo da je večeras više desetina građana protestovalo ispred zgrade čačanske policije zbog hapšenja trojice građanskih i ekoloških aktivista koji su danas protestovali protiv izgradnje staklenog vidikovca na planini Kablar kod Čačka.

Oni su tražili da odmah budu pušteni Miloš Kuvekalović i Vladimir Milivojević iz Čačka i predsednik ekološte organizacije „Sačuvajmo Dobrinje i okolinu“ Dragan Simović, koji se od tenutka hapšenja nalaze u policijskoj stanici.

Kako je javio reporter Nove S, aktivisti su saslušavani do pre pola sata, a privedeni su zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti.

Sa građanima koji protestuju u Čačku je i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta koji je rekao novnarima da je njemu i drugim građanskim i ekološkim aktivistima danas bilo zabranjeno keretanje po Kablaru.

„Gospođica sa Dedinja, puna kao brod dok narod nema šta da jede, otvara neku platformu za 1,5 miliona evra na Kablaru, a pre toga kasapi šumu svuda po Srbiji“, rekao je Jovanović.

Predsednica Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) Ljiljana Bralović rekla je agenciji Beta da je hapšenje građanskih aktivista direktan napad na SEOS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari