Predsednik kikindskog Odbora Demokratske Vojvodine Nikola Stepanov je na jučerašnjoj konferenciji za štampu, održanoj ispred prostorija iz kojih su iseljeni nakon što su izgubili sudski spor vođen sa radikalskom lokalnom vlašću, optužio rukovodstvo Autoprevoza da je namestilo tender za kupovinu autobusa.

Predsednik kikindskog Odbora Demokratske Vojvodine Nikola Stepanov je na jučerašnjoj konferenciji za štampu, održanoj ispred prostorija iz kojih su iseljeni nakon što su izgubili sudski spor vođen sa radikalskom lokalnom vlašću, optužio rukovodstvo Autoprevoza da je namestilo tender za kupovinu autobusa. Stepanov tvrdi da je direktor tokom posete Sajmu autobusa u Turskoj početkom godine, ugovorio kupovinu autobusa pre tendera, a to je, kako je rekao, izvedeno bodovanjem.
– Po zakonu treba da bude ukupno sto bodova, odnosno pondera, od kojih se 40 odnosi na cenu, 35 na rok isporuke autobusa i 25 na tehničke karakteristike. Reč je o tri visokopodna autobusa i jednom minibusu, a prema mojim saznanjima, minimalni rok za isporuku tih turističkih autobusa je 90 dana. Rukovodstvo Autoprevoza je početkom godine išlo u Tursku na Sajam autobusa i dogovorilo kupovinu sa Mercdesom kako bi mogli da isporuče autobuse za 30 dana, što inače ne bi mogli, te je ovo očigledna nameštaljka – naglasio je Stepanov.
– U slučaju da je razlika u roku isporuke 15 dana, autobus može da bude skuplji, prema zahtevima tendera za pedeset hiljada evra. Prema tome, ako je 150 hiljada evra zarada za petnaest dana, onda možemo da se zapitamo kome taj novac ide – rekao je Stepanov, pozvavši policijske istražne organe da reaguju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari