U sredu oko 8 i 30 časova opljačkana je zlatara „Luks“, vlasništva Nenada Korunovića iz Kostolca, koja se nalazi u pasažu „Parma“ u strogom centru Požarevca. Nepoznati pljačkaši uz pretnju oružjem i fizičkom silom savladali su prodavačicu Biljanu Belić(41) iz Kostolca i tom prilikom odneli oko 150 grama zlatnog nakita, vrednog, oko, 675. 000 dinara.

Prema rečima našeg izvora bliskim tužilaštvu navedenog dana dvojica maskiranih razbojnika ušli su u zlataru, neposredno pre njenog otvaranja, koja radi od devet časova, kada je jedan od njih preteći većim pištoljem crne boje nepoznate marke od prodavačice zatražio da mu preda nakit, što je ova odbila odgovorivši im da se udalje iz radnje jer je ista pod video nadzorom. Drugi razbojnik, priča naš izvor, iznerviran prodavačicinom reakcijom, preskočio je pult i uhvativši je za kosu počeo da je vuče ka podu.

– Prodavačica je nakon toga braneći se uhvatila napadača za nogu počela da vrišti i doziva pomoć. Razbojnik se dodatno iznervirao i u besu drugom nogom prodavačicu više puta udario u glavu nanevši joj povrede u vidu hematona iznad levog oka i temenog dela glave-kaže naš izvor dodajući da su razbojnici nakon što su savladali prodavačicu odneli tacnu na kojoj se nalazio zlatni nakit, mahom ogrlica, ukupne težine oko 150 grama, vrednosti, prema rečima oštećenog, oko 675. 000 dinara.

Rajković Aleksandar, vlasnik foto-kopirnice koja se nalazi tik uz opljačkanu zlataru kaže da je čuvši vrisak iz zlatare odmah istrčao napolje da vidi o čemu se radi.

– Istrčavši napolje, mislim da je bilo nešto pre devet ujutru, ugledao sam s leđa dvojicu mladića kako žurnim koracima izlaze iz zlatare. Ušao sam u zlataru i zatekao na podu ispod pulta svu izbezumljenu komšinicu prodavačicu kako vrišti i nešto nerazumno priča. Odmah sam pozvao policiju i hitnu pomoć koji su ubrzo došli. Policija je blokirala zlataru i nikom nije dozvoljavala da priđe a hitna pomoć odvezla je komšinicu u bolnicu-rekao nam je očevidac ovog događaja.

Požarevačka policija intezivno traga za drskim razbojnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari