Napadnut učenik Zubotehničke škole na ekskurziji u Italiji: Oglasila se direktorka te beogradske škole 1Foto: Beoinfo (arhiva)

Učenik Zubotehničke škole iz Beograda povređen je na ekskurziji u Italiji, a u toj školi za Danas demantuju pisanja pojedinih medija da ima više teže povređenih đaka.

„Učenici četvrtog razreda Zubotehničke škole se vraćaju sutra uveče sa ekskurzije, prema planu i programu. I tada ćemo imate detaljne informacije“, navela je u pisanom odgovoru direktorka  Zubotehničke škole Ana Gajić.

„U ovom trenutku posedujemo informacije da su učenici dobro i nema teže povređenih. Ekskurzija se nastavlja. Ostvaren je kontakt sa roditeljima i ponuđena im je sva pomoć od strane Zubotehničke škole“, rekla je Gajić.

Ministarstvo prosvete potvrdio je da je jedan učenik četvrtog razreda Zubotehničke škole iz Beograda lakše  povređen ispred hotela na ekskurziji u Italiji, u mestu Lido di Jesolo.

„Radi se o lakšoj telesnoj povredi, ukazana mu je pomoć u zdravstvenoj ustanovi, nakon čega se vratio se u hotel. Prema dobijenim informacijama od direktorke škole, incidentu su prethodile provokacije na plaži između grupe mladića i učenika Zubotehničke škole, a sukob se nastavio ispred hotela“, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu kažu da je o incidentu je obaveštena italijanska policija.

„Svi učenici su dobro i prema planu ekskurzije vraćaju se sutra u Beograd“.

Kako je ranije preneo RTS, grupa Albanaca napala je učenike Zubotehničke škole u Beogradu, dok su đaci na plaži ispred hotela u Lido di Jezolu slušali muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari