Napad na vaterpoliste osuđen i u Hrvatskoj

Ostavite komentar


  1. ovo mi sve vonja,
    gde nađoše današnji dan kada se protestuje?
    da bi revolver listovi samo pisali o tome i putovanjima precednika u
    srbsko ništavilo a ne o tome šta traži se po gradovima Srbije
    u kojima je šetača sve više i više!!!!!!!!!!?
    šetači

  2. Bilo bi lepo, kada bi ovaj gospodin, umesto izvinjenja i osude, ovakve džukele i ljudski otpad, nazvao pravim imenima. Ukoliko nije i on zastrašen, čini mi se, da ova osuda više liči na poziv da se diskriminacija i linč ne izvode ovako javno i način koji otkriva pravo i bljutavo lice hrvatske demokratije.

  3. Nažalost ovo je samo vrh ledenog brega, tj. s(*)tanja u kome se nalaze i Hravatsko i Srpsko društvo u celini (ne zaboravite slučaj Taton i silne incidente sa navijačima huliganima). A zašto se to stanje svesti oba, u suštini bratska i praktično jako slična naroda, i nakon 25 godina od rata nije promenilo na bolje – treba kriviti političke i društvene elite. One ga krejiraju, hrane i koriste za svoje bolesne potrebe vlasti. Nemojmo se zavaravati: da vlast u Beogradu ili Zagrebu poželi da nema nacionalizma i huligana na sportskim tribinama ili u glavama nekih ciljnih grupa – „nestalo“ bi ih za 3 dana!

    1. Gospodine, nemojte da brabonjate, bez ikakve potrebe. Navodite otrcane floskule, koje ništa ne znače a osmislili su ih najveći neprijateljiu ovoga naroda sa ciljem da se „zalepe“ na onaj najnepismeniji i najprizemniji deo srpskog društva. Kakve veze ima Taton sa ovim slučajem? Recite, kada je, poslednji put, na približno sličan način maltretiran bilo koji hrvatski sportista prilikom gostovanja u Srbiji? Šta da menjamo u „stanju svesti“ kod nas Srba? Da ne obraćamo pažnju jer se radi o „šačici nacionalista i huligana“, kako se to govorilo dok je ovde „cvetalo“ takozvano „bratstvo i jedinstvo“? Pa te savete slušamo već sedamdeset godina. Ne budite naivni, nacionalizam će uvek postojati samo, što Vi ne znate šta je nacionalizam. Ovo nije nacionalizam. Ovo je čisti primer običnog divljaštva u kome pripadnici hrvatskog čopora, u već poznatom stilu, linčuju one koji dolaze iz nekog drugog naroda. Da ne govorimo da smo mi Srbi, uvek na posebnom „meniju“ ovim varvarima, koji se ponašaju kao da su juče izašli iz šume ili, sa neke klinike za teške patološke deformacije.

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 10

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.