kraljevo poplavafoto FoNet/AP

Napukao je još jedan most preko potoka Musača u Adranima, u industrijskoj zoni kod Kraljeva, javila je Radiotelevizija Srbije.

Taj nabujao potok je već odneo deo jednog mosta, zbog čega je Ibarska magistrala u delu puta kojim povezuje Kraljevo i Čačak, u prekidu.

Osim dva mosta u Adranima koji su usled poplava pretpreli oštećenje, i obližnji most u selu Mrčajevci je srušen usled bujičnih poplava.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/srusio-se-most-u-mrcajevcima-zbog-poplava/

Kako je preneo RTS, nadležni su najavili da će dva oštećena mosta biti zamenjena novim. Onaj u Adranima za četiri meseca, a onaj u Mrčajevcima za godinu i po dana.

Zbog obilnih padavina vanredna situacija je bila proglašena u 56 gradova i opština u Srbiji. Ekipe Sektora za vanredne situacije MUP-a evakuisale su više od 300 ljudi. Još uvek se ne zna pouzdano koliku su materijalnu štetu napravile poslednje poplave, ali su mediji preneli da je oštećen veliki broj domaćinstava, kao i putne infrastrukture.

Vodostaj u većini reka u zemlji je u stagnaciji, a imajući u vidu da su prestale kiše, očekuje se da narednih dana krene da pada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari