Zoran Stokić, predsednik Opštinskog odbora G 17 plus iz Požarevca najavio je u utorak na konfrenciji za medije da njegova stranka ne želi više da učestvuje u koalicionoj vlasti u gradu.

– Rukovodeći se našim programskim ciljevima i principima na vanrednom sastanku Opštinskog odbora donet je veoma ozbiljan politički potez. Ovaj Opštinski odbor neće učestvovati u ovakvom radu lokalne samouprave dok se ne uozbilji rad političkih struktura i ozbiljno poradi na poboljšanju kvaliteta življenja u Gradu Požarevcu i šire.

Iako ovakva odluka neće ugroziti vlast u Požarevcu koja i bez ove stranke ima neophodnu većinu, mišljenje svojih partijskih kolega ne deli Vladimir Ilić, politički direktor G 17 plus, inače rođeni Požarevljanin. Ilić veruje da njegove stranačke kolege u Požarevcu ipak neće otići u opoziciju.

– Iako su neki od njihovih zahteva opravdani, moraće da sagledaju širi kontekst našeg strateškog opredeljenja da dugoročno sarađujemo sa Demokratskom strankom. Sugerisaćemo im da ponovo sednu za sto sa svojim partnerima i otklone nedoumice i ubeđen sam da se nesporazumi „na lokalu“ neće reflektovati na republički nivo.

DS: Čuli smo iz medija

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Požarevcu i narodni poslanik Žarko Pivac, izjavio je da je iz medija saznao da, navodno, ima nekih problema u funkcionisanju koalicije.

-Do sada je bilo više sastanaka naše koalicije, kojima je prisustvovao i predsednik OO G 17 plus Zoran Stokić, ali ni na jednom sastanku on nije iskazao nezadovoljstvo, naveo je Pivac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari