Naredne godine završiće se rekonstrukcija Antituberkuloznog dispanzera u Užicu 1Budući izgled ATD u Užicu

Rekonstrukcija i energetska sanacija zgrade Antituberkuloznog dispanzera (ATD) u Užicu završiće se naredne godine, najavila je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

Taj projekat, ukupne vrednosti 490.000 dolara, zajednički finansiraju Grad Užice sa 290.000 dolara i Evropska unija, kroz EU PRO Plus program koji su obezebdili ostatak novca.

„Potpisali smo ugovor sredinom juna ove godine i radovi su počeli, a već naredne godine biće potpuno rekonstruisan i energetski saniran objekat površine oko 900 kvadratnih metara“, rekla je gradonačelnica.

Ona je, tokom današnje početne konferencije projekta „Investiciono održavanje i energetska sanacija objekta ATD u Užicu”, koja je održana u Gradskom razvojnom centru, objasnila da će nakon rekonstrukcije, u tom prostoru pacijenti i zdravstveni radnici imati mnogo bolje uslove i da će se on koristiti za saniranje posledica pandemijem kovida 19.

Naredne godine završiće se rekonstrukcija Antituberkuloznog dispanzera u Užicu 2
Foto: Grad Užice

Slobodan Derikonjić, viši asistent na programu EU PRO Plus, kazao je da je rekonstrucija ATD u Užicu jedan od 33 projekta, koliko ih je prošle godine odobreno za unapređenje infrastrukture u 32 lokalne samouprave u Srbiji.

„Užice je jedini grad kome su odobrena dva projekta jer je, osim  rekonstrukcije ATD-a, u toku adaptacija i dogradnja prostora za vrtić u selu Karan“, kazao je  Derikonjić i istakao da realizaciju tih i ostalih projekata u Srbiji sprovodi UNOPS (Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge), uz podršku Ministarstva za evropske integracije Srbije i finansiranje EU.

Dr Nataša Gagović, direktorka Zdravstvenog centra Užice, navela je da je ATD  korišćen za specijalističko-konsultativne preglede, a da je silom prilika u njemu bila kovid ambulanta.

„U protekle dve godine pruženo je više od 350.000 usluga za oko 150.000  ljudi. Značaj rekonstrukcije je veliki, a po završetku radova razmotrićemo dalju namenu ovog prostora”, navela je direktorka ZC Užice u čijem vlasništvu je zgrada užičkog ATD-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari