Narodna stranka: Gradski zavod potvrdio da u Lipovačkoj šumi curi voda iz vodovodnog sistema 1Foto: Screenshot/Youtube/ Newsmax Adria

Predsednik Odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine Aleksandar Anđelković izjavio je danas da je Gradski zavod za javno zdravlje potvrdio da voda koja curi u Lipovačkoj šumi u beogradskoj opštini Barajevo „najverovatnije potiče iz vodovodnog distributivnog sistema“.

„Uzeli smo uzorak vode na odgovarajući način i odneli Gradskom zavodu za javno zdravlje kao uzorak vode nepoznatog porekla, jer nismo hteli da prejudiciramo rezultat. Posle nekoliko dana smo dobili nalaz da voda najverovatnije potiče iz vodovodnog distributivnog sistema. Dobili smo potvrdu da je reč o pijaćoj vodi“, rekao je Anđelković za Newsmax Adria.

Gradski odbor Narodne stranke Beograd saopštio je ranije danas da u Lipovačkoj šumi već dve i po godine curi najmanje deset litara pijaće vode u sekundi i da šteta iznosi „bar 60 miliona dinara“, pošto je bačeno milion kubnih metara vode za piće, a da Beogradski vodovod i kanalizacija ništa ne preduzima po prijavama građana koji su ukazali na taj problem.

Anđelković je istakao da je „kvar ogroman i da se gube velike količine vode“, i dodao da je „deo hrastove šume uz Ibarsku magistralu natopljen i drveće pada, dok na tom području niče barska vegetacija“.

Građani Barajeva rekli su za Newsmax Adria da im voda za piće povremeno nestaje, a da je pritisak slab kada ima vode, pa „čovek nema čime da se okupa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari